Απρ 092014
 

Christos_PapachristosΑποφάσισα και εγώ να ασχοληθώ με τα κοινά γιατί πιστεύω σ” ένα καλύτερο αύριο, σε μια καλύτερη Άνδρο! Η ενασχόληση μου με τα κοινά του Δήμου σχετίζεται με την επιθυμία μου να συμμετέχω στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού μας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, εκτιμώ ότι δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης και ολιγωρίας στους σκεπτόμενους πολίτες της περιοχής μας, αλλά επιβάλλουν αφύπνιση της κοινωνικής και πολιτικής μας συνείδησης.

Οι Δημοτικοί Συνδυασμοί που κατεβαίνουν στην Άνδρο, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι τρεις και το Δημοτικό Συμβούλιο που θα σχηματιστεί είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος της τοπικής μας κοινωνίας. Αυτό που μετράει σ” ένα συνδυασμό δεν είναι μόνο ο υποψήφιος δήμαρχος αλλά και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που πλαισιώνουν και συμπληρώνουν το συνδυασμό. Ο ρόλος των αιρετών συμβούλων εμφανίζεται ιδιαίτερα ενδυναμωμένος, γιατί τα αιρετά όργανα έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν κρίσιμες λειτουργίες όσον αφορά κυρίως στη διαμόρφωση και υλοποίηση των τοπικών -αναπτυξιακών, πολιτικών και κοινωνικών- πρωτοβουλιών.

Στις προηγούμενες εκλογές, το Νοέμβριο του 2010, έβαλα υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Γιάννη Μαλταμπέ και εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος. Θεωρώ ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να βοηθήσω τους συμπολίτες μου. Έβαλα τα δυνατά μου για να παει η Άνδρος ένα μικρό βήμα μπροστά και πιστεύω ότι τα κατάφερα. Σε πρόταση που μου έγινε και πάλι από τον υποψήφιο δήμαρχο Άνδρου, Γιάννη Μαλταμπέ, να θέσω υποψηφιότητα με το συνδυασμό »Ανδριακή Ενότητα» δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Συμμετέχω λοιπόν και πάλι στο συνδυασμό του Γιάννη Μαλταμπέ γιατί βασίζομαι στην »Ανδριακή Ενότητα» και γνωρίζω ότι »η Άνδρος πάει μπροστά» μόνο με τη συνένωση όλων μας, με τη συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό. Η συνένωση των δυο συνδυασμών μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και μου μετέδωσε ενθουσιασμό για ένα νέο δήμο, για ένα δήμο πρότυπο. Έχω τη γνώμη ότι η Ανδριακή Ενότητα δίνει όραμα, αισιοδοξία, νέες ιδέες και προοπτική στην τοπική κοινωνία, καθώς και τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την Άνδρο και να αναδείξουν όλες τις πτυχές του νησιού μας.

Ελπίδα όλων μας είναι η κοινωνία που ζούμε να ενδυναμωθεί και να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πρόγραμμα που θα υλοποιείται μέρα με την ημέρα, έτσι ώστε η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου, βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου, να ολοκληρώνεται με επιτυχία. Στα πλαίσια όλων των παραπάνω, θα πρέπει όλοι μας να αξιολογήσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε με κριτική σκέψη όλο το πολιτικό σκηνικό του νησιού μας και να αποφασίσουμε με κύριο γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και το γενικό καλό.

Αγαπώ την Άνδρο και οραματίζομαι να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Πιστεύω στην Άνδρο για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας!!!

Η ψήφος των συμπολιτών μου είναι τιμή για εμένα!

Φιλικά,
Χρήστος Παπαχρήστος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με το συνδυασμό »Ανδριακή Ενότητα»