Απρ 092014
 

Ανδριώτισσες , Ανδριώτες

Πρίν από τριάμιση χρόνια περίπου, με τη δική σας εντολή  και  με τον συνδυασμό του Γιάννη Γλυνού, « Πρόταση Ευθύνης»,  μέσα σε μια   δυνατή ομάδα με  έναν καταξιωμένο Δήμαρχο , είχα την ευκαιρία να εργαστώ  για το νησί μας  και να αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες και γνώση για την τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΥ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαργαρίτα Κορκοδείλου, εκπαιδευτικός, διευθύντρια δημ. σχολείου Χώρας Ανδρου

Βλέποντας τώρα πλέον συνολικά το έργο που επιτελέστηκε  τα τελευταία δύσκολα  τριάμισι  χρόνια στο νησί , όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το αποσιωπήσουν ή να το υποβαθμίσουν, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και ουσιώδες.

Αν λάβει κανείς υπόψη του τη δυσκολία συνένωσης και δομικής οργάνωσης  του Καλλικρατικού Δήμου,  το δυσλειτουργικό δημοσιονομικό περιβάλλον, την αποσάρθρωση του δημόσιου τομέα και τις πολλές συνταξιοδοτήσεις έμπειρων υπαλλήλων,  την κακή οικονομική συγκυρία, τα χρεωστούμενα  που έπρεπε να αποδοθούν στους δικαιούχους  εργολάβους, προμηθευτές και εργαζόμενους, το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών που προϋπήρχε  και  κορυφωθηκε  και συγκρίνοντας το έργο που επιτελέστηκε στην Άνδρο  με αυτό  πιο εύρωστων  Δήμων, θεωρώ ότι είναι σημαντικότατο.  Φυσικά σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν  ενεργά και  οι συμπολίτες μας  που συνεκτίμησαν τους στόχους  και τις προσπάθειές μας.

Το κάλεσμα του δημάρχου  Γιάννη Γ λυνού  προς όλους , για συνεργασία , προγραμματική σύγκλιση σε βασικούς άξονες για τα κοινά προβλήματα  και  συνένωση των δυνάμεων για την επίλυσή τους,  με βρήκε απόλυτα σύμφωνη  . Η αντιμετώπιση  των προβλημάτων και η εξεύρεση λύσης   σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς,  απαιτούν καταρχήν κοινή αντίληψη των προβλημάτων και συνεργασία.  Όταν  οι καιροί  απαιτούν συνοχή , αλληλεγγύη, ψύχραιμη ματιά, ικανότητα  , εναλλακτική σκέψη  και συνένωση των δυνάμεων,  δεν είναι δυνατόν κάποιοι να αρνούνται ακόμη και να το προσπαθήσουν,  εμμένοντας  στην αντιπαλότητα, την καχυποψία , τον καταγγελτικό λόγο  και  τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Θέλοντας να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Γιάννη  Γλυνό , που μου έδωσε την ευκαιρία  να εργαστώ   στην τοπική αυτοδιοίκηση  και με  μοναδικό σκοπό να  συνεχιστεί την επόμενη κρίσιμη  πενταετία  η προσπάθεια ανάπτυξης  του τόπου μας  που ήδη έχει ξεκινήσει, θέτω υποψηφιότητα  με τον συνδυασμό «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μαλταμπέ.

Και την επόμενη περίοδο , με τη δική σας εμπιστοσύνη , μέσα σε μια ομάδα  άξιων συνεργατών , είμαι έτοιμη να προσφέρω με   όλες μου τις δυνάμεις  για την Άνδρο μας.

Με απόλυτη εμπιστοσύνη  στην  στην  κρίση σας, σας καλώ να  συστραστευθούμε  και με κοινή δουλειά , βήμα-βήμα, να  προχωρήσουμε  όλοι μαζί  για το καλό του νησιού μας και των παιδιών μας.

Με εκτίμηση

Κορκοδείλου Μαργαρίτα