Μάι 082014
 

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ Κ.Κ. ΘΩΜΑ-ΣΟΥΣΟΥΔΗ

(Αγνοούν ακόμη και τις αποφάσεις που οι ίδιοι ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ)

 

Το πρόγραμμα του κ. Σουσούδη δεν αντέχει σε κριτική. Ένα γενικόλογο κείμενο, χωρίς καμία θέση, με άφθονες επιτροπές και πολλές θέσεις που δείχνουν άγνοια του Δήμου και των λειτουργών του. Πιο συγκεκριμένα:

1.- Συχνά αναφέρονται τα συμβούλια Δημοτικών Ενοτήτων.

Δεν υπάρχουν στο Δήμο και δεν προβλέπονται τέτοια όργανα. Οι Δημοτικές Ενότητες είναι οι πρώην Δήμοι Άνδρου, Κορθίου και Υδρούσας και δεν έχουν συμβούλια.

Πιθανώς εννοεί τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων δηλαδή της Χώρας και του Μπατσίου που είναι οικισμοί με πληθυσμό πάνω από 1.000 κατοίκους και έχουν πενταμελές συμβούλιο διοίκησης.

2.- Στο Δήμο Άνδρου δεν προβλέπεται Επιτροπή Διαβούλευσης λόγω πληθυσμού κάτω των 10.000 κατοίκων.

3.- Σταδιακή εξόφληση των οφειλών του Δήμου υπόσχεται ο κ. Σουσούδης. Αν έκανε τον κόπο να περάσει από την Οικονομική Υπηρεσία θα διαπίστωνε ότι ο Δήμος Άνδρου έχει εξοφλήσει τα χρέη των 3,5 εκ. ευρώ που παρέλαβε και το τελευταίο κομμάτι των οφειλών ύψους 700.000 ευρώ έχει χρηματοδότηση και προβλέπεται να εξοφληθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

4.- Η προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης στην πηγή αν δεν το γνωρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια με συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών σε τρεις γραμμές χαρτί – γυαλί – υλικά συσκευασίας σε ξεχωριστούς κάδους και στη Χώρα και με γραμμή οργανικών υλικών για παραγωγή κομποστ.

Η ανακύκλωση έχει τριπλασιάσει τους τόνους που στέλνει στην Αθήνα με σύνολο 600 τόνους το έτος.

5.- Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή παρακολούθησης του προϋπολογισμού.

Άλλη μια επιτροπή που δείχνει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος δεν γνωρίζει ούτε πως λειτουργεί ο Δήμος.

Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τον προϋπολογισμό συντάσσει και παρακολουθεί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου όργανο διοίκησης του Δήμου και κατ’ εξοχήν διαπαραταξιακό όπου προβλέπεται η συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

Τι θα κάνει λοιπόν, θα φτιάξει μια επιτροπή για να παρακολουθεί τη δουλειά της Οικονομικής Επιτροπής;

6.- Για τα σκουπίδια ο κ. Σουσούδης «σφυρίζει» αδιάφορα. Η εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων δεν εξασφαλίζει το που θα πηγαίνουν αλλά προσθέτουν ένα τεράστιο έξοδο.

Για το που θα γίνει ο ΧΥΤΥ δεν δεσμεύεται πουθενά. Θα κάνει και γι’ αυτό μια επιτροπή και θα επικαιροποιήσει τα κριτήρια!!

7.- Ο προϋπολογισμός του Δήμου Άνδρου ποτέ και σε καμία χρονιά δεν κρίθηκε παράνομος και άκυρος παρά τις προσπάθειες του κ. Σουσούδη και των συν αυτώ. Απλώς οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όταν βλέπουν έγγραφα του Δήμου Άνδρου περιμένουν και τις προσφυγές του κ. Σουσούδη. Γίναμε ανέκδοτο στην Περιφέρεια, ο μοναδικός Δήμος του Αιγαίου με τέτοια αντιπολίτευση.

8.- Για το κλειστό Γυμναστήριο στο Γαύριο που ο κ. Σουσούδης «αναζητεί κατάλληλο χώρο στο Γαύριο» για να το κατασκευάσει τον πληροφορούμε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε χώρος δίπλα στο Γυμνάσιο για την ανέγερση κλειστού Γυμναστηρίου και ανατέθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου οι μελέτες ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα και να ενταχθεί το έργο.

Ο κ. Σουσούδης ήταν παρών στο Συμβούλιο αυτό αλλά μάλλον δεν… κατάλαβε τι έγινε.

Η πρόταση γι’ αυτή την απόφαση του Δ.Σ. έγινε από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου με ομόφωνη απόφασή τους.

9.- Θα «εκπονήσει και θα επικαιροποιήσει μελέτες για το λιμάνι της Χώρας» ο κ. Σουσούδης. Για το λιμάνι της Χώρας οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί από το 2006, έχουν εγκριθεί, έχουν εκδοθεί οι περιβαλλοντικοί όροι και το ένα τμήμα του έργου έχει δημοπρατηθεί και κατασκευάστηκε το υποθαλάσσιο κομμάτι του. Το έργο διακόπηκε λόγω μη χρηματοδότησης από το κράτος την περίοδο της κρίσης.

Εκτός του χερσαίου τμήματος έχει αδειοδοτηθεί και η προέκταση του παλαιού μόλου κατά 50 μέτρα.

10.-Θα ιδρύσει Ναυτική Σχολή ο κ. Σουσούδης. Στην σημερινή Ελλάδα που έκλεισαν το 30% των σχολών όλης της χώρας οι Ναυτικές Σχολές συρικνώθηκαν σε αριθμό σπουδαστών ο κ. Σουσούδης υπόσχεται ‘’λαγούς με πετραχήλια’’ κοροϊδεύοντας τους Ανδριώτες.

Στο επίσημο λοιπόν πρόγραμμα του συνδυασμού εμφανίζεται πλήρης άγνοια του τρόπου λειτουργίας του Δήμου και των αποφάσεων που έχουν ομόφωνα ψηφιστεί και από τον ίδιο τον αρχηγό του συνδυασμού. Μιλάμε για ανικανότητα και πιθανώς επικινδυνότητα στην διοίκηση.

Οι Άνδριώτες δεν θα εμπιστευθούν τον Δήμο σε τέτοιους ανθρώπους.